Bewust wassen

Efficiënt met water, elektriciteit, gas en chemicaliën omgaan is belangrijk. Teveel is namelijk niet goed. Niet goed voor het behoud van uw textiel, niet goed voor het behoud van de apparatuur, niet goed voor de kosten én niet goed voor het milieu.

  • Zeer goede inweek eigenschappen

  • Zeer hoog vuildragend vermogen

  • Bijzonder effectief bij lage temperaturen

  • Ideaal voor veiligheidskleding met reflectie kleding

Bielheimerbeek heeft bewust gekozen voor fosfaatvrije wasmiddelen. Hiervan wordt nooit teveel gebruikt. We kunnen de noodzakelijke wasmiddelen met de computergestuurde wasmachines tot op de gram nauwkeurig uitbalanceren.

Afvalwaterwarmtewisselaar

Daarnaast wekt Bielheimerbeek zelf schone energie op om mee te werken. Bij een bezoek aan de Varsseveldse locatie zullen de vacuümbuiscollectoren u bijvoorbeeld niet ontgaan. Deze zonnecollectoren verwarmen het proceswater dat nodig is. Dit bespaart energie. Verder hergebruikt de wasserij 85% van de warmte in het afvalwater. Hiervoor staat een unieke afvalwaterwarmtewisselaar in het pand. Deze kan afgekoeld water opnieuw op de juiste temperatuur brengen. Deze manier van verwarmen betekent een daling van het gasverbruik met 40%.

Leefomgeving

Bielheimerbeek vindt haar leefomgeving belangrijk. Het is algemeen bekend dat het aantal bijen afneemt. Bijen zijn belangrijk voor de mens om in de toekomst voort te kunnen bestaan.
Bielheimerbeek heeft daarom besloten enige bijenvolken te ondersteunen.
Wij denken hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan een beter leefmilieu voor ons allemaal. 


 
  

 

Méér dan wasserij

Op het dak van onze Varsseveldse locatie staan  vacuümbuiscollectoren. Deze zonnecollectoren verwarmen het proceswater dat nodig is.